TARİHÇE

TARİHÇE

05.12.2014 2555

 

15-10-2021Okulun Tarihçesi ve Yapısı

 

Yakupoğlu İlköğretim Okulu, Yakupoğlu Deri Sanayi A.Ş. tarafından Eğitime %100 Destek kampanyası kapsamında 2006 yılı Haziran ayında yapımına başlanmış ve 31 Aralık 2006 tarihinde tamamlanmıştır. 5 Mart 2007'de Eğitim Öğretime açılmış,14 ücretli öğretmen, 1 müdür ve 1 müdür yardımcısı ile 130 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti vermiştir.

 

                Bünyesinde 20 öğrenci kapasiteli bir anasınıfı mevcuttur. Anasınıfını teşvik etmek amacıyla belli bir dönem ücret alınmamış, özendirme çalışmaları semeresini vermiştir. Anasınıfının kendine ait bir bütçesi vardır. Temizlik ve kırtasiye giderlerinin büyük bir kısmı gönüllü velilerle karşılanmaktadır. Anasınıfı temizliği okul hizmetlisi tarafından yapılmaktadır. Öğrenci velileri, okul idaresi ve anasınıfı öğretmeni ile sıcak bir iletişim içerisindedir.

 

                Okulda 11 derslik, anasınıfı, kütüphane, öğretmenler odası,  çok amaçlı salon, atölye, laboratuar, BT sınıfı, revir,  arşiv, ders araç gereçleri odası, kalorifer dairesi,  müdür ve müdür yardımcısı odası bulunmaktadır. Her katta yangın çıkışları ile öğrenci tuvaletleri mevcuttur. Öğrenci tuvaletleri ile öğretmenler tuvaletleri aynı katta değildir.

 

                Anasınıfı giriş kat koridorunun sonunda, diğer sınıflardan bağımsız bir alanda yer alır. Kendi bünyesinde öğrenci ve öğretmen tuvaleti mevcuttur. 1.2.  ve 3. sınıflar giriş katta, 4.5.6.7 ve 8. sınıflar 1. kattadır.

 

                Her katta yangın çıkış kapılarını gösterir ışıklı levhalar ile yangın söndürme hortumları ve yangın tüpleri mevcuttur. Her katta elektrik panosu vardır. Elektrik çarpmalarına, kaçak ve kısa devre durumlarına karşı kaçak akım şartelleri mevcuttur.

 

                Okul Kütüphanesi Zemin.katta bulunmaktadır. Alan olarak yeterlidir. Kitap sayısı 1650 olup çevre halkı ve gönüllü kuruluşlardan sağlanan desteklerle zenginleştirme çalışmaları devam etmektedir.

 

                Sınıflar 24 öğrenci kapasiteli olup sınıf ortalaması 20'dir. Öğrenciler ağırlıklı olarak okulun yakın çevresinde ikamet etmektedir.Temizliği okul hizmetlisi tarafından yürütülmektedir.

 

                 

 

                Tuvaletlerde köpük, kâğıt havlu ve tuvalet kâğıtları mevcuttur. Temizlik malzemesi ihtiyacının büyük bir kısmı belediye ve gönüllü velilerce sağlanmaktadır.

 

                Okulun bütçesi okulun tüm ihtiyaçlarını karşılar nitelikte değildir. Öğrenci sayısının az oluşu veli bağışlarını istenen düzeye getirememektedir. Okul Aile Birliği düzenli aralıklarla toplantılar yapmakta, okulu güzelleştirme ve kaynak sağlama adına istekli görünmekte ancak üyelerin tamamının İl ve İlçe merkezinde çalışıyor olmaları, planlanan çalışmaları aksatmaktadır.